Μια φυλακή για το μυαλό μας...



Καλησπέρα, my fellow-citizens of the world...

Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από σας (αν όχι όλοι) έχετε δει το «The Matrix»… Και σίγουρα θυμάστε την σκηνή στην οποία ο Neo συναντά για πρώτη φορά τον Morpheus, ο οποίος του λέει (και μέσω αυτού, σε όλους μας):


«Φαντάζομαι ότι αισθάνεσαι λίγο όπως η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων καθώς κατρακυλάει μες στην κουνελότρυπα… Μπορώ να το δω στα μάτια σου… έχεις τη όψη του ατόμου που δέχεται αυτό που βλέπει επειδή περιμένει να ξυπνήσει… Κι όμως, κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια… Επέτρεψε μου να σου πω γιατί είσαι εδώ… Είσαι εδώ επειδή ξέρεις κάτι… Αυτό που ξέρεις όμως, δεν μπορείς να το εξηγήσεις… Αλλά το νιώθεις. Το ένιωθες σ’ όλη σου τη ζωή: ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον κόσμο. Δεν ξέρεις τι είναι, αλλά είναι εκεί, σαν ένα θραύσμα μέσα στο μυαλό σου, που σε τρελαίνει…»

και συνεχίζει λέγοντας:

«Το Matrix είναι παντού… Είναι παντού γύρω μας, ακόμα και τώρα, σε αυτό το ίδιο το δωμάτιο. Μπορείς να το δεις όταν κοιτάς έξω από το παράθυρό σου ή όταν ανοίγεις την τηλεόρασή σου. Μπορείς να το νιώσεις όταν πηγαίνεις στη δουλειά, ή όταν πηγαίνεις στην εκκλησία, ή όταν πληρώνεις τους φόρους σου. Είναι ο κόσμος που έχει μπει μπροστά από τα μάτια σου έτσι ώστε να σε τυφλώσει για να μη δεις την αλήθεια: το γεγονός ότι είσαι σκλάβοςΌπως όλοι μας, γεννήθηκες δούλος… γεννημένος μέσα σε μια φυλακή που δεν μπορείς να μυρίσεις, να γευτείς ή να αγγίξεις. Μια φυλακή για το μυαλό σου»…

Αυτό ακριβώς είναι το «πραγματικό Matrix», my fellow-citizens: a mind prison for the masses, μια αόρατη φυλακή για το μυαλό μας… Κατασκευασμένη όχι από «υπέρ-ευφυείς» μηχανές, αλλά από ανθρώπους που αποτελούν μια συγκεκριμένη «super-ελίτ»: μερικές εκατοντάδες εξαιρετικά πλούσια και καλά «τοποθετημένα» άτομα, που λειτουργούν σε διεθνές επίπεδο, έξω και πέρα από κάθε έννοια εθνικής ή θρησκευτικής πίστης. Η μόνη πίστη αυτής της ελίτ είναι το χρήμα και η δύναμη.

Αυτή η «αόρατη παγκόσμια κυβέρνηση», ασκεί ουσιαστική εξουσία από τις αρχές του 20ου αιώνα ελέγχοντας, όχι μόνο το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων χρηματοδοτικών πόρων και της οικονομίας γενικότερα (through banking, shipping & industry), αλλά και τα κύρια κανάλια πληροφόρησης του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς έχει τον έλεγχο των «επικρατούντων» μέσων μαζικής επικοινωνίας: εθνικά και υπέρ-εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες (ιδιοκτησίας λίγων πολυεθνικών εταιριών)… Το πιο τρομακτικό είναι ότι έχει υπό τον έλεγχό της και την διαδικασία της βασικής εκπαίδευσης στο δυτικό (και όχι μόνο) κόσμο, είτε αυτή αποκαλείται «δημόσια», είτε «ιδιωτική», με την τριτοβάθμια εκπαίδευση να είναι κι αυτή μέρος του συστήματος.

Τα μέλη της super-ελίτ που ελέγχει αυτό το απίστευτο και συνάμα πολύπλοκο σύστημα δύναμης, δεν εκλέγονται ποτέ σε κανένα φανερό αξίωμα ή θέση, «εκλέγουν» όμως στις θέσεις που θέλουν «ανώτερους υπαλλήλους» των εθνικών ελίτ, οι οποίοι αναφέρονται σε αυτούς. Οι μάζες των ανθρώπων εν τω μεταξύ, «εκπαιδεύονται» για να προσαρμοστούν στην κοινωνία με το «κατάλληλο» τρόπο, ακριβώς όπως η super-ελίτ επιθυμεί.

Πολλοί θα αναρωτηθούν: αυτή η ελίτ υπάρχει πραγματικά, ή είναι μια θεωρία συνωμοσίας; Δεν είναι απλά «θεωρία», τώρα πια είναι καλά τεκμηριωμένο. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όσους είναι πρόθυμοι να τις αναζητήσουν. Παραφράζοντας τα λόγια της Trinity προς τον Neo στην αρχική τους συνομιλία: «οι απαντήσεις είναι εκεί έξω και θα σας βρουν εάν το θέλετε»... Ή μπορείτε να τις βρείτε, εάν ψάξετε… (“Google” the term “the invisible government” ;)

Ps. My fellow-citizens of the world… είμαι έντονα πεπεισμένος ότι ο κόσμος μέσα στον οποίο όλοι μας ζούμε, «βρωμάει» πραγματικά πολύ άσχημααλλά καμία μυρωδιά δεν διαρκεί για πάνταόπως λέει και ο V: "The ending is nearer than you think, and it is already written. All we have left to choose is the correct moment to begin... People should not be afraid of their governments, governments should be afraid of their people..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: